“Butikk og bane er
viktigst for folk

– Bybane og butikk som nærmeste nabo. Dette må være det ideelle stedet å bo i Bergen, sier Reidar Madsen, Rema 1000-kjøpmannen som tok initiativ til Wergeland Terrasse.

Han vet hva han snakker om. Dagligvarebutikk er det viktigste å ha i nærheten for folk når de skal velge bolig. Deretter kommer nærhet til kollektivtransport, viser en undersøkelse Respons Analyse gjorde for Eiendomsmegler Vest i 2014.– Jeg pleier å si at folk som kjøper leilighet her kan gå i tøfler ned til butikksenteret og til bybanestoppet, ler han. Reidar Madsen åpnet Rema 1000-butikken og senteret på Wergeland i 1993.
– Jeg vokste opp på Kronstad. Jeg visste godt at Wergeland var et godt handlestrøk da jeg kjøpte tomten. Da jeg var gutt tok jeg trikken med min mor til fiskebutikken som lå ved trikkesløyfen på Minde, forteller han. Et så sentralt sted måtte også egne seg for boliger, tenkte Reidar Madsen og kjøpte flere av naboeiendommene rundt senteret. For 17 år siden begynte han å planlegge boligene som nå skal bygges. I mellomtiden er bybanen kommet.
– Dermed blir området enda mer attraktivt, sier han.
– Wergeland Terrasse har mer å by på enn sentral beliggenhet. I de to nederste etasjene blir det garasjeplasser, og det er planlagt et treningssenter. De fleste leilighetene får vestvendt veranda, god utsikt og fine solforhold, opplyser Reidar Madsen.

Reidar Madsen
Rema 1000-kjøpmann og
initiativtaker til
Wergeland Terrasse